Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Διακόσμηση δοντιων με κοσμήματα - Οδοντική διακόσμηση

διακοσμηση δοντιωνH διακόσμηση των δοντιών έχει τις ρίζες της στην εποχή του πολιτισμού των Μάγιας! Πριν από 2500 χρόνια οι Μάγιας είχαν ήδη αναπτύξει μια υψηλή κατανόηση της οδοντιατρικής επιστήμης και χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία σκάλιζαν τα δόντια, δημιουργώντας κοιλότητες τις οποίες διακοσμούσαν με πολύτιμες πέτρες!

Η διακόσμηση των δοντιών σήμερα είναι μια μη επεμβατική διαδικασία τοποθέτησης κοσμημάτων πάνω στα δόντια, χωρίς να απαιτείται αφαίρεση οδοντικής ουσίας. Τα κοσμήματα απλά συγκολλούνται πάνω στα δόντια, χωρίς αυτά να τροχίζονται και αφαιρούνται εύκολα οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο ασθενής, χωρίς να αφήσουν κανένα σημάδι.

ΤΙ ΕΙΔΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα είτε από απλούς κρυστάλλους (απλά οδοντικά strass), είτε από πολύτιμα μέταλλα (λευκόχρυσο 18κ ή χρυσό 24κ και 22κ), εμπλουτισμένα με strass από διαμαντάκια, ρουμπινάκια ή κρυστάλλους Swarovski.
δοντια διαμαντηstrass δοντιουδιαμαντι στο δοντια

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ?

Τα οδοντικά κοσμήματα εφαρμόζονται συνήθως στα πάνω μπροστινά δόντια (πλάγιους τομείς και κυνόδοντες), επειδή είναι πιο ορατά από τους άλλους όταν χαμογελάμε. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα οδοντικά κοσμήματα μπορούν να συγκολληθούν μόνο πάνω σε φυσικά δόντια ή πάνω σε όψεις ρητίνης, αλλά δεν συγκολλούνται πάνω σε προσθετική αποκατάσταση από πορσελάνη.

ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΟΥΝ?

To κόστος καθορίζεται από το είδος του κοσμήματος και αφορά την αγορά του κοσμήματος, αλλά και την τοποθέτησή του στα δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ