Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Aόρατα μασελάκια Invisalign: Αισθητική καινοτομία στην ορθοδοντική ενηλίκων

Η σύγχρονη ορθοδοντική έχει κατορθώσει να βρει μια ενναλακτική λύση στα σιδεράκια, τα μασελάκια Invisalign. Η  πλέον καινοτόμα τεχνική Invisalign αποτελεί πρακτικά έναν αόρατο τρόπο για να ισιώσετε τα δόντια σας.  Έτσι, αποφεύγετε αποκολλημένα σιδεράκια ή αιχμηρά σύρματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πιθανές επιπλοκές.  Η πρωτοπορία με τα μασελάκια Invisalign έγκειται στο γεγονός πως το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας υλοποιείται ψηφιακά, μέσω ενός εικονικού προγράμματος θεραπείας.  

Τι είναι η θεραπεία με μασελάκια Invisalign 

H θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από διαφανή, υποαλλεργικά, προσαρμοσμένα στο στόμα σας μασελάκια , που ονομάζονται aligners και τα οποία μπορείτε να αφαιρείτε και να τοποθετείτε ξανά. Ως αποτέλεσμα, το φαγητό, το πλύσιμο των δοντιών και το οδοντικό νήμα δεν αποτελούν  ζήτημα, καθώς έχετε τη δυνατότητα να βγάζετε τα μασελάκια στις ανάλογες περιπτώσεις.  Αποκτήστε αναίμακτα το χαμόγελο των ονείρων σας με τη βοήθεια του εξειδικευμένου ορθοδοντικού Invisalign! 

Με την τεχνική που συντελείται με τα μασελάκια Invisalign δύναται να αντιμετωπιστεί μια  ακολουθία ορθοδοντικών προβλημάτων όπως είναι τα στραβά, με κλίσεις ή στροφές δόντια, οι συνωστισμοί δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες, τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια αλλά και δόντια που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους. 

Πως λειτουργεί; 

Οι συγκεκριμένοι νάρθηκες σχεδιάζονται βάσει μιας τρισδιάστατης προσομοίωσης του στόματός σας στο περιβάλλον του υπολογιστή. Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, σχεδιάζονται με απόλυτη ακρίβεια οι μετακινήσεις των δοντιών, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα αιχμή της τεχνολογίας στο πεδίο της ορθοδοντικής. Το σχέδιο θεραπείας εκπονείται από εξειδικευμένο ορθοδοντικό μετά από την ανάλυση του οδοντικού σας φραγμού. Τα μασελάκια Invisalign κατασκευάζονται από βιομηχανικής ποιότητας 3D εκτυπωτές και μετακινούν σταδιακά και απαλά τα δόντια σας στη ορθή θέση. 

Τα οφέλη της θεραπείας  

H κακή θέση των δοντιών ή των γνάθων του προσώπου ενδέχεται να βάλουν σε κίνδυνο την  υγεία και την ομορφιά του προσώπου. Τα στραβά δόντια προκαλούν δυσκολίες στη διαδικασία του βουρτσίσματος, την ομιλία αλλά και τη μάσηση τροφής. Επηρεάζουν παράλληλα την ορθή λειτουργία της άνω και κάτω οδοντοστοιχίας, επιφέροντας αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία των αρθρώσεων του στόματος. Με την ορθοδοντική θεραπεία με μασελάκια Invisalign αποκαθιστούμε την ορθή επαφή των δοντιών κατά τη μάσηση και την ομιλία, απομακρύνουμε τα στοιχεία που δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και βελτιώνουμε αποφασιστικά την εμφάνιση και την ομορφιά του προσώπου.  

Τα αποτελέσματα 

Ως απόρροια της θεραπείας, τα δόντια και τα ούλα δε φθείρονται και παραμένουν δυνατά. Ελαττώνεται την ίδια στιγμή η πιθανότητα  εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας. Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο και άρα μικρότερη ανάγκη για χρονοβόρες και δαπανηρές οδοντιατρικές εργασίες. Η μέθοδος με μασελάκια Invisalign επιτυγχάνει όλα τα  προαναφερθέντα με τον πλέον βιολογικά ήπιο τρόπο, χάρει στη χρήση των ειδικών ναρθήκων 

Χρονική διάρκεια θεραπείας 

Τα μασελάκια Invisalign χρειάζεται να τα φοράτε 22 ώρες την ημέρα. Κάθε εβδομάδα λαμβάνετε ένα καινούριο ζευγάρι ναρθήκων άνω και κάτω γνάθου , τα οποία βασίζονται στο έργο των προηγούμενων και εξελίσσουν σταδιακά την ορθοδοντική θεραπεία. Η διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας  με τα ειδικά μασελάκια εξαρτάται από τη σοβαρότητα της εκάστοτε περίπτωσης και κυμαίνεται στο διάστημα από 6 μήνες και μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 2 έτη. Γενικότερα, ο μέσος χρόνος θεραπείας είναι περίπου 12 έως 14 μήνες. 

H σημασία του κατάλληλου ιατρού στη διαδικασία 

Ο ορθοδοντικός που θα υλοποιήσει τη θεραπεία χρειάζεται να διαθέτει την κατάλληλη εξειδίκευση και εμπειρία για τη συγκεκριμένη σύγχρονη μέθοδο. Παρόλο που τα μασελάκια Invisalign κατασκευάζονται με τη βοήθεια υπολογιστή και ειδικού λογισμικού σε σχετικά ορθοδοντικά εργαστήρια, ο ορθοδοντικός διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο  στη διαδικασία καθώς είναι αυτός που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει στην πράξη το πλάνο θεραπείας. 

Κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας ο γιατρός σας να διαγνώσει σωστά το πρόβλημα σας και να προβεί στη συνέχεια σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε  να σχεδιάσει το πλέον κατάλληλο και εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας με μασελάκια Invisalign, το οποίο θα  εξυπηρετεί επακριβώς τις ανάγκες σας. Τέλος, θα πρέπει να σας αποπνέει εμπιστοσύνη, να σας πείσει να ακολουθήσετε τις οδηγίες  και να βρίσκεστε σε άμεση επαφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ