Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Κινητές Επένθετες Οδοντοστοιχίες σε Εμφυτεύματα

Η αναβάθμιση της λειτουργίας και της εμφάνισης των κλασσικών ολικών οδοντοστοιχιών (μασέλες) είναι πλέον εύκολη και οικονομική. Οι επένθετες οδοντοστοιχίες σε εμφυτεύματα είναι κινητές αποκαταστάσεις, δηλ. ο ασθενής μπορεί να τις αφαιρεί και να τις τοποθετεί κατά το δοκούν. Με τέτοιες οδοντοστοιχίες επιτυγχάνεται πολύ ισχυρή συγκράτηση και οι ασθενείς μπορούν να μασούν και να μιλούν με άνεση και ασφάλεια


Κινητές Επένθετες  Οδοντοστοιχίες Σε Εμφυτεύματα - Ενδείξεις

Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες βρίσκουν εφαρμογή σε νωδούς ασθενείς, δηλ. σε ασθενείς που δεν έχουν καθόλου δόντια. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για υπερήλικες ασθενείς ή ακόμη και σε ασθενείς, που λειτουργούν με ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) επί πολύ καιρό. Χρειάζονται 3-4 εμφυτεύματα για να αποκατασταθεί η ολικά νωδή άνω γνάθος και 1-2 για την κάτω γνάθο. Τα εμφυτεύματα ενώνονται με μια μεταλλική δοκό-μπάρα, η οποία δίνει αντοχή και συγκράτηση στην οδοντοστοιχία ή μέσω κυλινδρικών κολοβωμάτων locators
Αποτελούν την λύση εκλογής σε ασθενείς με εξαιρετικά απορροφημένη φατνιακή ακρολοφία της κάτω γνάθου. Στους ασθενείς αυτούς ,το κόκκαλο έχει απορροφηθεί σημαντικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση αρκετών εμφυτευμάτων ώστε να στηριχθεί μια ακίνητη γέφυρα. Οι ασθενείς αυτής της κατηγορίας ταλαιπωρούνται με ολικές οδοντοντοστοιχίες (μασέλες), που δεν έχουν ικανοποιητική συγκράτηση και σταθερότητα. Η τοποθέτηση δύο εμφυτευμάτων στην κάτω γνάθο και η προσαρμογή της υπάρχουσας οδοντοστοιχίας προσφέρει εκπληκτική βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες έχουν χαμηλότερο κόστος από τις ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις.
Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες επιλέγονται ως προσθετική λύση σε εμφυτεύματα, όταν δεν μπορούν να κατασκευαστούν ακίνητες αποκαταστάσεις.

Κινητές Επένθετες Οδοντοστοιχίες Σε Εμφυτεύματα-Πλεονεκτήματα

  • πολύ ισχυρή συγκράτηση - ''κουμπώνουν'' και ''ξε-κουμπώνουν'' με δυσκολία- πολύ ''σφιχτές''
  • οικονομική λύση - προσθετική αποκατάσταση με μικρό αριθμό εμφυτευμάτων
  • ευκολία στην υγιεινή των εμφυτευμάτων και αισθητά μικρότερο κίνδυνο να προκαλέσουν περιεμφυτευματίτιδα (βλ. περιοδοντολογία)
  • θεραπεία εκλογής σε υπερήλικους ασθενείς και σε ασθενείς, που φέρουν ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) επί πολλά χρόνια
Το αποτέλεσμα μιας εμφυτευματικής θεραπείας με κινητές αποκαταστάσεις είναι πλήρως ικανοποιητικό. Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες έχουν πολύ ισχυρή συγκράτηση, σε βαθμό, που πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν ως ημι-σταθερές.
Για την κατασκευή μιας οδοντοστοιχίας πάνω σε εμφυτεύματα απαιτούνται 3-6 συνεδρίες και συνολικός χρόνος 10-15 ημέρες.
Το τελικό κόστος δεν επιβαρύνεται από τον αριθμό των συνεδριών και εξαρτάται από την επιλογή των υλικών και την κατασκευή της συγκρατητικής δοκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ