Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Χρήσιμες συμβουλές μετά από θεραπεία λεύκανσης δοντιών

image6Σας παραθέτουμε ορισμένες πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της λεύκανσης των δοντιών σας, για καλύτερο αισθητικό και υγιεινό χαμόγελο!


1)Συζητήστε διεξοδικά με τον οδοντίατρο σας για το τι αποτέλεσμα περιμένετε από τη διαδικασία της λεύκανσης. Ο οδοντίατρος θα συλλέξει τις πληροφορίες και θα σας προτείνει το σχέδιο θεραπείας.
2)Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες του οδοντίατρού σας.
3)Η λεύκανση λευκαίνει τα δόντια σας. Αν έχετε σφραγίσματα η προσθετικές εργασίες στο στόμα σας, όπως στεφάνες (θήκες) ή γέφυρες είναι πιθανόν να χρειαστούν αντικατάσταση για να συγκλίνουν χρωματικά μετά τη λεύκανση με το νέτο χρώμα των δοντιών σας. Οτιδήποτε δεν αποτελεί φυσικό δόντι δεν λευκαίνει με τη λεύκανση.
4)Η ποσότητα λεύκανσης των δοντιών (το πόσο άσπρα είναι) είναι συγκεκριμένη για τα δόντια σας. Δεν μπορείτε να υπεραυξάνετε τη λευκότητα των δοντιών σας.
5)Αν χρησιμοποιείτε την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) μη βάζετε περισσότερη ποσότητα λευκαντικού υλικού από ότι σας έχει συστήσει ο οδοντίατρος σας. Η περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει και γρηγορότερη λεύκανση ή λευκότερα δόντια.
6) Αν χρησιμοποιείτε την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) μη φοράτε τα μασελάκια για περισσότερο χρόνο από ότι σας έχει συστήσει ο οδοντίατρος σας.
7) Αν χρησιμοποιείτε την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι με τα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης) και αισθανθείτε ευαισθησία (πόνο στα δόντια ή στα ούλα) κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, σταματήστε τη διαδικασία και ενημερώστε τον οδοντίατρό σας. Ο οδοντίατρός σας είναι ο μόνος που γνωρίζει την δομή των δοντιών σας (στο στόμα), την εφαρμογή του νάρθηκα και την περιεκτικότητα του υλικού που χρησιμοποιείτε και μπορεί να προλάβει τυχόν προβλήματα.
8) Βουρτσίστε πάντα τα δόντια σας πριν και μετά την εφαρμογή του υλικού. Επίσης, καθαρίστε τους νάρθηκες λευκάνσεως με άφθονο νερό και άλλη οδοντόβουρτσα μετά από κάθε εφαρμογή.
9) Μην κοιτάτε τα δόντια σας κάθε μέρα στον καθρέφτη, όταν κάνετε λεύκανση. Το μάτι συνηθίζει και μπορεί να μην βλέπετε την πραγματική διαφορά. Κοιτάξτε τα μετά το τέλος της θεραπείας για να δείτε την πραγματική διαφορά.
10) Μην κάνετε υπερβολές. Αν έχετε ήδη λευκά δόντια και απλά θέλετε ένα τόνο λευκότερα σκεφτείτε το κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα. Σίγουρα η λεύκανση είναι ασφαλής για τα δόντια σας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επεμβαίνετε στη φύση αν δεν υπάρχει λόγος.
11) Διατηρείτε τα λευκαντικά υλικά στο ψυγείο. Ο χρόνος εφαρμογής του κάθε υλικού έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τη θερμοκρασία συντήρησης και τη θερμοκρασία εφαρμογής του λευκαντικού υλικού.





Κανόνες που πρέπει να τηρηθούν κατά την διάρκεια της λεύκανσης και 48 ώρες μετά το πέρας αυτής

Οι κανόνες που θα χρειαστεί να τηρηθούν είναι :
1. η συνεχής παρακολούθηση από τον οδοντίατρο για την πορεία της θεραπείας,
2. η μη κατανάλωση τροφίμων με χρωστικές ουσίες όπως:
-Τσιγάρο -Καφέ
-Cola -Τσάι
-Πελτέ ντομάτας -Πορτοκαλάδα
-Λεμόνια -Λεμονάδα
-Ξύδι -Βαλσάμικο
-Σόγια – Κάρι
-Καρότα -Κέτσαπ, σως
– Φράουλες -Κεράσια
-Μούσμουλα -Σοκολάτα ρόφημα
-Μούρα -Κόκκινο κρασί
-Παντζάρια -Μαύρη Μπύρα
-Ρόδι -Ursus
-Κόκκινο Λάχανο -Campari
-Τυποποιημένα χρωματιστά Αλμυρά -Γαριδάκια
και γενικότερα ό,τι περιέχει χρώμα ή είναι όξινο.
-Επίσης για 20 μέρες μετά τη λεύκανση αποφεύγουμε όσο μπορούμε την παραπάνω λίστα!
-Συστήνεται οδοντόπαστα με μικρή περιεκτικότητα σε φθόριο.
-Συστήνεται βιταμίνη Ε κατά τη διάρκεια της λεύκανσης για τα ούλα.
3. η διατήρηση άριστης στοματικής υγιεινής με βούρτσισμα των δοντιών (με λευκαντική οδοντόκρεμα κατά προτίμηση) η χρήση οδοντικού νήματος, η χρήση στοματικού διαλύματος που δεν περιέχει χλωρεξιδίνη, μετά το φαγητό και πριν τον βραδινό ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ