Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Πώς επιλέγω οδοντόβουρτσα;

Πώς επιλέγω οδοντόβουρτσα;Τι τύπο οδοντόβουρτσας πρέπει να χρησιμοποιώ;

Με τόσα πολλά είδη, σχήματα και μεγέθη που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι δύσκολο να διαλέξετε. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να λάβετε υπόψιν την επόμενη φορά που θα αγοράσετε οδοντόβουρτσα.


Ποια είναι η καλύτερη οδοντόβουρτσα;

Οι περισσότεροι επαγγελματίες οδοντίατροι συμφωνούν ότι η μαλακή βούρτσα είναι καλύτερη για την αφαίρεση της πλάκας. Η μικρή κεφαλή είναι προτιμότερη, δεδομένου ότι μπορεί να φτάσει καλύτερα σε όλες τις περιοχές του στόματος, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων σημείων, δηλαδή στα πίσω δόντια.

Όταν πρόκειται για τον τύπο της λαβής (αντιολισθητική λαβή ή εύκαμπτο λαιμό), το σχήμα της κεφαλής (κωνικό ή ορθογώνιο) και το ύφος των τριχών (κυματιστή, επίπεδη ή κομμένα σε σχήμα θόλου), διαλέξτε ό,τι είναι πιο άνετο για σας.

Η καλύτερη οδοντόβουρτσα είναι αυτή που ταιριάζει στο στόμα σας και σας επιτρέπει να φτάσετε εύκολα όλα τα δόντια.

Για πολλούς, μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στον καθαρισμό των δοντιών, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν δυσκολία στο βούρτσισμα ή που έχουν περιορισμένη επιδεξιότητα.

Πώς πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου; 

Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών στα δόντια σας και τρίψτε απαλά μπροστά και πίσω. Βουρτσίστε πάνω, πίσω και ανάμεσα από τα δόντια, καθώς και τη γλώσσα σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και ιδιαίτερα μετά τα γεύματα.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστώ οδοντόβουρτσα μου;

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε την οδοντόβουρτσά σας όταν αρχίζει να εμφανίζει φθορά ή κάθε τρεις μήνες...όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αλλάζετε οδοντόβουρτσα μετά από ένα κρυολόγημα, αφού οι τρίχες μπορούν να συλλέγουν μικρόβια που μπορούν να οδηγήσουν σε επαναμόλυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ