Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οδηγίες για λεύκανση στο σπίτι

Μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο για εκκίνηση θεραπείας λεύκανσης των δοντιών σας, πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες για σωστή συνέχιση της θεραπείας στο σπίτι σας. 

  • Το gel λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Ειδικά  το καλοκαίρι θα χρειαστεί να το διατηρείτε στο ψυγείο.
  • Η ποσότητα gel λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί  στους νάρθηκες είναι ίση με μισή-μια «φακή» σε κάθε δόντι. Η τοποθέτηση περίσσιας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταχύνει την διαδικασία της λεύκανσης. Κάντε οικονομία στο υλικό σας για περισσότερη ασφάλεια, αλλά και για να χρησιμοποιηθεί  κατά το δυνατόν περισσότερες ημέρες.
  • Αφού έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, τοποθετείτε στην εσωτερική πλευρά του νάρθηκα (και στην επιφάνεια που θα έρθει σε επαφή με την προστομιακή επιφάνεια του δοντιού) το υλικό σε κάθε δόντι. Συνήθως τοποθετούμε υλικό στα 6 ή 8 πρόσθια δόντια.
  • Πριν τοποθετήσετε τους νάρθηκες στο στόμα ,σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσια υλικού από τα ούλα, με μια μπατονέτα ή με την οδοντόβουρτσα σας. Διατηρήστε τους νάρθηκες με το υλικό στο στόμα για  τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας πριν και μετά κάθε εφαρμογή του gel λεύκανσης στα δόντια σας. Σας συστήνουμε την χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας για επαύξηση του λευκαντικού αποτελέσματος
  • Διατηρείτε τους νάρθηκες λεύκανσης πάντα καθαρούς πριν και μετά την τοποθέτηση gel,ξεπλένοντας με νερό. Φροντίστε  να είναι πάντα στεγνοί πριν την τοποθέτηση gel.
  • Αποφύγετε φάτε ή να πιείτε αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, για μια ώρα. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την χρήση  του τσιγάρου ,πούρου, κόκκινου κρασιού ,καφέ , τσαγιού, χαμομηλιού,αναψύκτικων τύπου cola, σάλτσα σόγιας, χυμών γκρέιπφρουτ κερασιών φράουλας βατόμουρου ,παντζαριών, τροφίμων με χρωστικές, κοκκινιστού κρέατος, σοκολάτας καθ’όλη τη διάρκεια λεύκανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ