Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Περιοδοντίτιδα και Αλτσχάιμερ: Υπάρχει σχέση μεταξύ τους;

http://dentaltv.gr/content/uploads/2017/12/allin4-couple-768x525.jpgΣύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που υποφέρουν από περιοδοντίτιδα για δέκα ή περισσότερα χρόνια έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Alzheimer’s Research & Therapy, αφορούσε πάνω από 25.000 ανθρώπους 50 ετών ή μεγαλύτερους με σοβαρή, χρόνια περιοδοντίτιδα για να διερευνηθεί αν έχουν αυξημένο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.
Παρότι οι ερευνητές δεν προσδιόρισαν κάποια άμεση σύνδεση μεταξύ των δύο ασθενειών, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έπασχαν από χρόνια περιοδοντίτιδα, για δέκα ή περισσότερα χρόνια, είχαν 70% και πλέον πιθανότητα να προσβληθούν από Αλτσχάιμερ.
Ένας κορυφαίος ΜΚΟ υγείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ίδρυμα Στοματικής Υγείας, έχει από καιρό αναγνωρίσει στενή σύνδεση ανάμεσα στην κακή στοματική υγεία και την γενική υγεία. Πιστεύει ότι δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο στόμα μας, θα μπορούμε να διατηρούμε καλύτερα τη συνολική μας υγεία αργότερα.
Ο δρ. Νάιτζελ Κάρτερ (Nigel Carter) ΟΒΕ, CEO του Ιδρύματος Στοματικής Υγείας, μίλησε για τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας. «Η σύνδεση μεταξύ στοματικής υγείας και ασθενειών που επηρεάζουν άλλες περιοχές του σώματός μας γίνονται όλο και πιο φανερές με κάθε νέα έρευνα. Έρευνες όπως αυτή μπορούν να μας βοηθήσουν τρομερά να καταλάβουμε πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες και, σαν αποτέλεσμα, να βελτιώσουμε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδοντιατρική και ιατρική ενημέρωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ